Niepożądane reakcje na pokarm - Vetkompleksowo – serwis dla lekarzy weterynarii

Wyszukaj w serwisie

Niepożądane reakcje na pokarm

Piśmiennictwo

Commins S.P., Satinover S.M., Hosen J., et al.: Delayed anaphylaxis, angio-edema, or urticaria after consumption of red meat in patients with IgE antibodies specific for galactose-alpha-1,3- galactose. „Journal of Allergy and Clinical Immunology”, 2009; 123: 426-433.

Halliwell R.E.W., Gordon C.M., Horvath C.: IgE and IgG antibodies to food antigens in sera from normal dogs, dogs with atopic dermatitis and dogs with adverse food reactions. [W:] Hillier A., Foster AP.., Kwochka K.W.: Advances in Veterinary Dermatology. Oxford: Blackwell Publishing 2005: 28-35.

Hobi S., Linek M., Marignac G.: Clinical characteristics and causes of pruritus in cats: a multicentre study on feline hypersensitivity-associated dermatoses. „Veterinary Dermatology”, 2011; 22: 406-413.

Jackson H., Murphy KM., Tater K.C., et al.: The pattern of allergen hypersensitivity (dietary or environmental) of dogs with non seasonal atopic dermatitis cannot be differentiated on the basis of historical or clinical information: a prospective evaluation 2003-2004. „Veterinary Dermatology”, 2005; 16: 200

Jackson H.A., Jackson M.W. et al.: Evaluation of the Clinical and Allergen Specific Serum Immunoglobulin E Responses to Oral Challenge with Cornstarch, Corn, Soy and Soy Hydrolysate Diet in Dogs with Spontaneous Food Allergy. „Vet. Dermatol.”, 2003; 14: 181-187.

Kunkle G., Horner S.: Validity of skin testing for diagnosis of food allergy in dogs. „Journal of the American Veterinary Medical Association”, 1992; 200: 677-680.

Lemon-Mule H., Sampson H.A., Sicherer S.H. et al.: Immunologic changes in children with egg allergy ingesting extensively heated egg. „Journal of Allergy and Clinical Immunology”, 2008; 122: 977-983.

Nowak-Wegrzyn A., Bloom K.A., Sicherer S.H. et al.: Tolerance to extensively heated milk in children with cow’s milk allergy. „Journal of Allergy and Clinical Immunology”, 2008; 122: 342-347.

Mandigers P., German A.J.: Dietary hypersensitivity in ...

Ten materiał dostępny jest tylko dla użytkowników
którzy są subskrybentami naszego portalu.
Wybierz pakiet subskrypcji dla siebie
i ciesz się dostępem do bazy merytorycznej wiedzy!
Masz aktywną subskrypcję?
Nie masz jeszcze konta w serwisie? Dołącz do nas
Poznaj nasze serwisy