Analiza przypadków konfiskaty tusz w zakładach mięsnych - Vetkompleksowo – serwis dla lekarzy weterynarii

Analiza przypadków konfiskaty tusz w zakładach mięsnych

Streszczenie

Poszukiwanie produktów wysokiej jakości przez konsumentów staje się coraz większym wyzwaniem dla producentów. Usprawnienie procesu komunikacji pomiędzy zakładem mięsnym a lekarzem weterynarii opiekującym się stadem może pomóc w podejmowaniu właściwych decyzji (dotyczących wyników badania poubojowego, występowania konfiskat tusz bądź narządów). 

Słowa kluczowe

tuczniki, ocena poubojowa, produkcja zintegrowana, całkowita i częściowa konfiskata

Abstract 

A growing group of demanding consumers who are looking for high quality food has become quite a challenge for food producers. The improvement of the communication system between slaughterhouses and veterinarians as regards the results of a post-mortem inspection and the occurrence of seizures of carcasses or organs, may be helpful. 

Keywords

fatteners post-mortem inspection, integrated production, total and partial seizure of carcasses

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną subskrypcją.
zaloguj się zarejestruj się

Znajdź swoją kategorię

2608 praktycznych artykułów - 324 ekspertów - 22 kategorii tematycznych

Weterynaria w Terenie

Poznaj nasze serwisy

Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Korzystanie z naszych stron internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących plików cookies oznacza, że zgadzacie się Państwo na umieszczenie ich w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej szczegółów w Polityce prywatności.