Dieta surowa – RMBD (raw meat-based diet) - Vetkompleksowo – serwis dla lekarzy weterynarii

Dieta surowa – RMBD (raw meat-based diet)

Piśmiennictwo

Cui S., Ge B., Zheng J.: Prevalence and antimicrobial resistance of Campylobacter spp and Salmonella serovars in organic chicken from Maryland retail store. „App. Environ Microbiol”, 2005; 71: 4108-4111.Dillitzer N., Becker N., Kienzle E.: Intake of mineral, trace elements and vitamin in bone and raw food rations in adult dogs. „Br J Nutr”, 2011: 106: S53-S56.Freeman L.M., Chandler M.J., Hamper B.A., Weeth L.: Current knowledge about the risk and benefits of raw meat-based diets for dogs and cats. „JAVMA”, 2013; 243 (11): 1549-1558.Heinze C.R., Gomez F.C., Freeman L.M.: Assesment of commercial diets and recpies for home-prepared diets recommended for dogs with cancer. „J Am Med Assoc”, 2012; 241: 1453-1460.Johnson W., Sinning C.: Letter to the editor. „J Am Vet Med Assoc”, 2001; 219: 434.Kerr K.R., Beloshapka A.N., Morris C.L., Parsons C.M., Burke S.L., Uttenback P.L., Swanson K.S.: Evaluation of four meat diet using domestic cats, captive exotic felids, and cecectomized rooster. „J Anim Sci”, 2013; 91: 225-237.Kerr K.R., Vester Boler B.M., Morris C.L., Liu K.J., Swanson K.S.: Apparent total tract energy and macronutrient digestibility and fecal fermentative end-product concentration of domestic cats fed extruded, raw beef-based, and cooked beef-based diets. „J Anim Sci”, 2012; 90: 515-522.Larsen J.A., Parks E.M., Heinze C.R: Evaluation of recipes for home-prepared diets for dogs and cats with chronic kidney disease. „J Am Vet Med Assoc”, 2012; 240:532-538.Niza M.M.R.E, Vilela C.L., Ferreira L.M.A: Feline pansteatitis revisted: Hazards of unbalanced home-made diets. „J Felline Med Surg”, 2003; 5: 271-277.Polizopoulou Z.S., Kazakos G., Patsikas M.N., Roubies N.: Hypervitaminosis A in the cat: A case report and review of the literature. „J Feline Med Surg”, 2005; 7: 363-368.Schlesinger D.P., Joffe D.J.: Raw food diets in companion animals: A critical review. „Can Vet J”, 2011; 52: 50-54.Stockam J., Fascetti A.J., Kass P.H.: Evaluation of recipes...

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną subskrypcją.
zaloguj się zarejestruj się

Znajdź swoją kategorię

2814 praktycznych artykułów - 324 ekspertów - 22 kategorii tematycznych

Weterynaria w Terenie

Poznaj nasze serwisy