Dobra Praktyka w Szczepieniach: wszystko zaczyna się od właściwej temperatury przechowywania szczepionki - Vetkompleksowo – serwis dla lekarzy weterynarii

Dobra Praktyka w Szczepieniach: wszystko zaczyna się od właściwej temperatury przechowywania szczepionki

Streszczenie

Ostatnio wprowadzone strategie dotyczące ograniczenia stosowania antybiotyków w produkcji zwierząt przeznaczonych do spożycia przez mieszkańców Europy przekładają się na zwiększone zużycie szczepionek w celu uniknięcia skutków ekonomicznych kilku ważnych chorób u świń.

Słowa kluczowe

świnie, Dobra Praktyka w Szczepieniach, antybiotyki

Abstract

Recent introduction of strategies to reduce antibiotic use in food animal production in Europe implies an increased use of vaccines in order to prevent the economic impact of several important diseases in swine.

Keywords

swine, Good Vaccination Practice, antibiotic

Dostęp ograniczony.

Pełen dostęp do artykułu tylko dla zalogowanych użytkowników z wykupioną subskrypcją.
zaloguj się zarejestruj się

Znajdź swoją kategorię

2814 praktycznych artykułów - 324 ekspertów - 22 kategorii tematycznych

Weterynaria w Terenie

Poznaj nasze serwisy